Házirend
Kérjük a kedves Vendégeket, olvassák el az alábbi házirendet; amely segítséget nyújt a panzió rendeltetésszerű használatához.

Érkezés/bejelentkezés:
A szállás adott nap délután 14.00 óra és 20.00 óra között foglalható el. 20.00 óra utáni bejelentkezést, kérjük előre jelezze. Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni személyes dokumentumait adatfelvétel céljából. A szállásadó harmadik félnek nem szolgáltat ki adatot a jogszabályban foglaltakon kívül. Személyes dokumentum a személyi igazolvány vagy vezetői engedély, külföldi állampolgár esetén az útlevél,  lakcímkártya. A vendég érkezéskor köteles kitölteni a bejelentő lapot. 

Vendégeink a bejelentkezés után megkapják a szobakulcsot.
A szálláshelyet az elutazási napon 11.00 óráig kell elhagyni. Ha a vendég az előzőekben meghatározott időpont előtt és/vagy után akarja a szobát elfoglalni vagy elhagyni, kérjük telefonon egyeztessen a panzió vezetővel. A távozás napján kérjük a kulcsot kívülről a szoba ajtajában hagyni, vagy a szállásadónak átadni.
Fizetés:
A szállás kiegyenlítése legkésőbb a távozás napján történik az előre megbeszélt fizetési eszközzel; mely lehet készpénz, bankkártya, SZÉP kártya vagy cégek esetén átutalás. Esetleges számla igényét kérjük a fizetést megelőzően jelezni. A számlát elektronikus úton küldjük a megadott e-mail címre. Ha valami miatt az előre lefoglalt időszak vége előtt távozna a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni, illetve visszafizetni. Az idegenforgalmi adót minden esetben a helyszínen kell fizetni.
Reggeli:
Reggel 8.00-tól 10.00-ig szolgálunk fel kontinentális reggelit a Zöldlugas Panzió fedett teraszán, melyet a szobaár tartalmaz.
Internet használat:
Szállóvendégeinknek ingyenes wifi internet csatlakozási lehetőséget biztosítunk. A Wifi jelszót érkezéskor kapják meg a vendégek.
Parkolás:
A Zöldlugas Panzió parkolójában, illetve az utcán a közlekedési szabályok betartása mellett ingyenesen parkolhatnak. A panzió udvarán kb. 7 személygépkocsi parkolására van lehetőség, szabad parkolóhely függvényében.
Dohányzás:
Csak a kijelölt helyeken megengedett a dohányzás. A panzió épületében, teraszain, erkélyein és a bejárattól számítva 5 méteren belül tilos a dohányzás!
Berendezési tárgyak használata:
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A szobák berendezését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos beleegyezésével lehet.
Kérjük a klíma berendezések ésszerű használatát. Nyitott ablaknál és/vagy erkélyajtónál, illetve ha a szobában nem tartózkodnak, kérjük a klímák használatának mellőzését.
Takarítás:
A szobákat hosszabb tartózkodás esetén hetente 1x takarítjuk, mely az ágynemű és törölközőcserét is magában foglalja. Többszöri takarításra, ágynemű és törölköző cserére a vendég külön kérése esetén max. 5 naponta van lehetőség felár nélkül. A közös helyiségek takarítása és szemétürítés naponta történik.
Hulladékkezelés:
A szobákban kihelyezett szemetesek (nem zárt) a napi használatos szemét gyűjtésére szolgálnak. A fürdőszobai zárt kuka a pipere szemét elhelyezésére. Az ételhulladék/háztartási szemét a lépcsőfeljáró alatt elhelyezett szemetesekben lehetséges. Mindegyik tárolóba kérjük minél gazdaságosabban elhelyezni a szemetet (tömörítve, a lehetőségekhez képest). A műanyag és üveg hulladékot szelektíven gyűjtjük a lépcsőfeljáró alatt megtalálható gyűjtőkben.
Étel / Ital:
A panzióban a reggelit a szobaár tartalmazza. Szeszes, és alkoholmentes italok, kávék térítés ellenében (reggel 7.30-tól este 20.00-óráig) fogyaszthatók a csatolt árlista szerint.
Házi kedvenc:
A Zöldlugas Panzió kutyabarát szálláshely, így előzetes bejelentés alapján, szívesen látjuk max. 15 kg súlyú kedvencét térítés ellenében.
Csendes időszak:
Vendégeink elsősorban pihenni érkeznek hozzánk, ezért fokozottan figyelünk a nyugalom fenntartására. Kérünk minden Vendéget, hogy 22.00 óra és 8.00 óra között ne zavarják más pihenését.
Egyéb:
Felhívjuk a figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl: természeti csapás, jégeső, áramszünet stb.)
A panzió nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a Vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.
A Vendégek vagyontárgyiért a panzió felelősséget nem vállal! A panzióban térítés ellenében értékmegőrzésre van lehetőség.
Mint minden háztartásban, a panzióban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül tönkre megy vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjetek azt a panzió vezetőnek jelezni.
Tűz esetén:
Tűz esetén a kihelyezett poroltó készülékkel azonnal kezdjék meg az oltást és hívják a tűzoltókat a 112-es számon, illetve értesítsék a szállásadót!
Balesetről vagy egyéb rendkívüli eseményről a panzió vezetőt azonnal tájékoztatni kell. Elsősegély dobozt a kijelölt helyen talál. Komolyabb baj esetén hívja 112-es segélyhívó számot vagy a legközelebbi orvosi ügyeletet. (8630 Balatonboglár, Vikár Béla u. 4.) Telefon: 85/550-013, vagy a központi segélyhívó 1830)
A foglalással a vendég automatikusan elfogadja a házirend szabályait.

 
Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánnak

a Zöldlugas Panzió tulajdonosai